Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Hospodářský odbor Rady ČRS schválil jednání s MZe o zvýšení počtu výjimek pro 24 hodinový rybolov

Před několika dny zasedal poprvé v letošním roce Hospodářský odbor Rady. Na programu byla témata, která v poslední době rezonují členskou základnou, navíc řešení některých z nich dal za úkol Radě listopadový Sněm ČRS …

Číst článek

Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína – to nejpodstatnější o škole

Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína v Třeboni je škola s mnoholetou zkušeností, která vychovala tisíce profesionálních rybářů, včetně asi našeho nejznámějšího rybáře, Jakuba Vágnera. V tomto videu se dozvíte vše podstatné o této škole. A pokud uvažujete, že své dítko dáte právě na rybáře, škola Jakuba Krčína je skvělá volba!

Číst článek

Petice za zrušení omezení denní doby lovu …

Další možnost, jak projevit svůj názor k některým problémům, co trápí řadové rybáře, členy ČRS. Tentokráte jde o petici na zrušené denní doby lovu, kterou k dnešku podepsalo již více jak 4 300 rybářů!

Číst článek

Ryby spláchnuté povodní se už nazpět většinou nevrátí

Ryby žijící dlouhodobě na jednom místě se dokáží při povodních schovat na vhodných místech, ovšem část jich přeci jen vezme velká voda. Některé uhynou na zalitých loukách a polích, ale i jinde, kde se vylije voda z koryta toku a vytvoří větší laguny, další ryby pak odplavou po proudu, ten je odnese do nižších partií toku. Vrátit se pak mohou jen tehdy, když jim v cestě nestojí jezy a přehrady bez rybích přechodů, kterých je ale v Česku pořád žalostně málo.

Číst článek

Unikátní plavidlo – nový vynález pro nás rybáře

Tak jakou loď si letos koupíte? A bude to určitě loď? Co tak objednat si umělohmotný kulatý plovoucí ponton s řadou vychytávek pro rybáře. Má totiž mnoho přihrádek, kapes a také pohodlnou otočnou židli. Dá se k němu také přidělt motor! Podívejte se na toto video a bude vám vše jasné.

Číst článek

Rybáři si u Labe vytváří vlastní pravidla, CHKO i obce je chtějí umravnit

Obce u Labe v Českém středohoří, správa chráněné krajinné oblasti i další instituce se připravují na rybářskou sezónu. Chtějí umravnit rybáře, kteří v poslední době porušují snad všechna pravidla …

Číst článek

Loga webu rybarskyrozcestnik.cz ke stažení

Většinou všem, co nás požádají o sdílení svých stránek na našich stránkách u nás na Facebooku vyhovíme. Stajně tak díky RSS kanálům sdílíme většinu rybářských webů, které mají právě tento RSS kanál a to nejen na sociálních sítích, ale také přímo u nás na webu! Vše je zdarma, jen jsme rádi, když nás sdílené weby, e-shopy, poskytovatelé rybářských dovolených … případně naši fanoušci, také občas zpropagují, například tím, že vloží naše logo s linkem na nás na své stránky, případně na profil na Facebooku, Google+ apod. Všem, kteří nás takto podporují, tímto moc děkujeme!

Číst článek

Vše pro úspěšnou rybářskou sezónu zakoupíte na výstavě RYBAŘENÍ 23.-26.3. 2017 v Brně

Od 23. do 26. března se na brněnském výstavišti v pavilonu A1 uskuteční další ročník prodejní výstavy rybářských potřeb RYBAŘENÍ, na které představí novinky pro další sezonu, ale i tradiční sortiment přední dodavatelé a importéři rybářských potřeb na český trh. Součástí veletržní nabídky bude také atraktivní doprovodný program se zajímavými přednáškami, představením novinek a praktickými ukázkami.

Číst článek

Vydry a kormoráni vyžírají ryby z řek, může za to však člověk

Přemnožený kormorán v severní Evropě a chráněná vydra dokážou dát pstruhům a lipanům pěkně zabrat, někde po nich sotva zbyde šupina. Může za to nešetrné chování člověka k řekám, které jsou narovnané a vybagrované a ryby se nemají před predátory kde schovat, říká Pavel Vrána, ichtyolog z Českého rybářského svazu. Většina stojatých vod je nyní zamrzlá, jak se to projevuje na škodách způsobených kormorány? Zaměřili se na tekoucí vody a tedy i rybářské revíry?

Číst článek

Rozkládací minikaravan

Lidský důvtip nezná mězí! Je pravda že různé vyjíždějící části hlavně u luxusních karavanů jsou již docela běžné u několika světových výrobců obytných aut a přívěsů. Ale v kategorii minikaravanů není moc firem, co nabízí malé karavánky, které se zmáčknutím jednoho knoflíku promění ve velké bratry obytných přívěsů. Přitom právě u těch menších obytných domečků na kolečkách je toto velmi žádoucí.

Číst článek