Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Čínský rybář chytil gigantického úhoře, měl skoro dva metry!

Šťastný čínský rybář se může chlubit kapitálním a bez nejmenších pochyb i životním úlovkem. Podařilo se mu totiž ulovit bezmála dvoumetrového úhoře. A na jeho pyšném výrazu můžete jasně vidět, že se mu podobné úlovky nedaří každý den.

Číst článek

Po roce opět vyplňujeme sumář úlovků a docházek – do 15. 1.

Rok se s rokem sešel a máme to tu zase. Připomínáme tak jednu ze základních povinností každého člena, který měl na daný rok vydanou povolenku k rybolovu. V termínu do 15. 1. musí odevzdat řádně vyplněný sumář úlovků a docházek, jež je II. oddílem povolenky k rybolovu, jejímu výdejci. Splnění této povinnosti je jednou z podmínek k vydání povolenky k rybolovu na další rok. Vzor vyplnění sumáře úlovků a docházek je v článku.

Číst článek

Bivakování povoleno! Tedy, pokud jde o jednu noc …

Jste tramp, turista, vodák, cyklista, rybář nebo lezec? Spíte často jen tak pod hvězdami? Pak si tenhle článek vystřihněte, nechte si ho zalaminovat a vozte ho s sebou. Přesnější by asi bylo napsat „širák nezakázán“. Tak se totiž dá shrnout výsledek čtyřleté soudní bitvy Martina Hyťhy z ekologického sdružení Děti Země s českou vládou a úřady. Plyne z něj, že pojem „bivakování“ český zákon nezná. A protože podle ústavy „každý občan může činit, co není zákonem zakázáno“, můžeme si ustlat pod hvězdami skoro všude, kde nás napadne. Bez strachu, že bychom byli buzerováni, vyháněni a pokutováni. Článek je sice 1 rok starý, ale stojí za to si ho přečíst!

Číst článek

Vánoční večírek ČRS MO Rožmitál pod Třemšínem

ČRS MO Rožmitál pod Třemšínem uspořádala pro svůj rybářský kroužek vánoční večírek. Děti se sešli v hojném počtu 29 mladých rybářů a rybářek. Sešli jsme se na bowlingu Amerika v Rožmitále p. Tř. Děti si tak mohli zahrát na dvou dráhách bowlingu. A tak měli možnost se pořádně vyřádit a užít si to, což myslím se povedlo.

Číst článek

SÚS předal ministru zemědělství Marianu Jurečkovi vyznamenání ČRS

TZ ze dne 26.12.2016 – Dne 21. 12. došlo na Úřadu vlády ČR k setkání ministra zemědělství Ing. Mariana Jurečky a jeho náměstka a poradce premiéra Ing. Pavla Veselého s předsedou a jednatelem ČRS, z. s., Středočeského územního svazu Dušanem Hýbnerem a Pavlem Horáčkem, a prezidentem Rybářského sdružení ČR Janem Hůdou.

Číst článek

PF 2017 – přání našim čtenářům od nás z redakce

Celá redakce webu Rybářský rozcestník.cz všem svým pravidelným, ale i náhodným čtenářům přeje krásné prožití svátků vánočních a hlavně hodně zdraví, štěstí a také samozřejmě mnoho skvělých úlovků v tom roce nadcházejícím! Ať si každý chytne tu svoji vysněnou rybu!

Číst článek

Velký sumec chycený v prosinci v Itálii při vertikální přívlači

Já to říkám pořád, chytání ryb z lodi je stejně „nej“ rybařina! Vertikální přívlač je metoda lovu ryb, u které lze také chytnou trofejní kusy, jak dokazuje tento příspěvek z facebooku. Velká gratulace lovci.

Číst článek

Exkurze dětí v rožmitálských sádkách

Páteční rybářský kroužek ČRS MO Rožmitál pod Třemšínem, byl na exkurzi zdejších rožmitálských sádek firmy Rybářství Lnáře.

Číst článek

Walda Gang Hymna pro Rybářské Sdružení Vysočina

Hymna pro Rybářské Sdružení Vysočina je doplněna obrázky, které vás ve spojení s textem rohodně pobaví!

Číst článek

KDYŽ NÁS RYBY BAVÍ – VIDEOKLIP

Videoklip k rybářské hymně autora Ivo Slámy, KDYŽ NÁS RYBY BAVÍ. Produkce: Milan Zadělák – VDR tv, VYDRY.NET. Zpívá Marek Lepší. Hudba a text: Ivo Sláma.

Číst článek