Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Jak vytrhnout háček z ruky?

Háček zapíchnutý v ruce je velká nepříjemnost! Rozhodně si ho nevytahujte sami. Chce to kamaráda s dobrýma nervama a láhev alkoholu, také kousek provázku … Video jen pro silné povahy! A nebo je lepší vydržet bolest a zajet k doktorovi? Ovšem ten nemusí být vždy po ruce.

Číst článek

Další trofejní sumec byl chycený v Ústí nad Labem!

Přesně 219 cm velký sumec byl předevčírem chycen v Labi, vážil skoro 80 kg. Chytil ho Pavel Kraus. Ryba byla vrácena vodě! … Reportáž o tomto úlovku přinsla TV Nova ve včerejších hlavních zprávách.

Číst článek

Pytláci na západočeských přehradách

Tolik pytláků jako letos porybní na západočeských přehradách nepamatují. Na dvou největších nádržích v Karlovarském kraji na Skalce a Jesenici jich chytili dvakrát víc než loni. Přibylo cizinců, kteří lovili ryby bez povolení, podváděli i Češi. Podívejte se na video z kanálu na Facebooku ČT24.

Číst článek

Háček v pěnové kostce

Ne všechny montáže můžeme odepnout z kmenového vlasce. Pak musíme prut složit a přepravovat s celou montáží, tedy i včetně háčku. Jak se chránit před píchnutím či zaháknutím háčku za další výbavu?

Číst článek

Kucháme a čistíme ryby

Víte, jak chyceného kapra či jinou rybu vykuchat? Ne? Nevadí, každý to dělá někdy poprvé. Proto si v tomto článku povíme, jak na to.

Číst článek

V Jižních Čechách uloven další velký sumec!

Dnes byl uloven další velký sumec dlouhý 2 metry a 10 centimetrů. Váhu kluci odhadli na 55 kg. Zprávu přinesla TV Prima ve svém večerním zpravodajství.

Číst článek

WCC 2016 – výsledky

Zde najdete většinu oficiálních výsledků z kaprářských závodů (tedy přesně v klasickém chytání kaprů) WCC 2016 konaných na Novomlýnských nádržích. Ještě jednou našim klukům gratulujeme a to všem týmům, nejen tomu vítěznému, ale i ostatním našim borcům, co do toho šli!

Číst článek

Češi vyhráli World Carp Classic 2016!

A je po všem! Český tým ve složení Karel Nikl, Jan Dadák a Jakub Kumšta jsou mistři WCC 2016 v klasickém chytání kaprů.

Číst článek

Mistrovství světa v lovu kaprů 2016 na Nových Mlýnech

WCC 2016 na Nových Mlýnech je tu! Do České republiky tak poprvé v historii zamířili rybáři z celého světa zachytat si kapry a porovnat své síly mezi sebou. Kdo bude nejúspěšnější? A co Češi? Zapadnou v davu nebo ukořistí jednu z trofejí?

Číst článek

Lov amurů na položenou – na ovoce

Amury cíleně lovíme především v letních měsících, když sluníčko pěkně hřeje, teplota vzduchu atakuje 30 °C, ale i více a my vidíme na hladině v dálce plout metrové ryby, takovou pěknou rodinku, většinou jsou to právě amuři. Asi v ten moment dostaneme nápad, zkusit si chytit nějakého amura. Ale víte jak na to? I když amury lze chytat na plavačku, my si v tomto článku povíme o chytání amurů na položenou. Také nástraha bude specifická! Letní sezónní ovoce.

Číst článek