Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Kuchání a stahování sumce

Pokud chceme sumce tepelně upravit, nejprve ho musíme připravit pro kuchyňské zpracování, tedy vykuchat a stáhnout, popřípadě u větších kusů odstranit tuk. V tomto článku si krok za krokem ukážeme jednu z variant, jak pohodlně sumce připravit na vaření.

Číst článek

Schody ve břehu u vody

Nevím jak vy, ale já mám rád pohodlí, když lezu do lodi. Ale schody se hodí i jindy, například, když taháme z vody nějaký větší kus a nebo za deště. Zde dávám ukázku přímo vzorových schůdků vydlabaných ve břehu na jednom krásném místě na Labi. Ty rozhodně vydrží i více jak jednu sezónu!

Číst článek

Bužírka proti zamotání při chytání na nástražní rybku

Jednoduchá vychytávka, jak si zajistit, aby se nám nástražní rybka nezamotala do šňůry montáže.

Číst článek

Provizorní uchycení prutu nastraženého tzv. „na trhačku“

Když jsem uviděl, co kamarád udělal s prutem, protože si zapoměl ve spěchu téměř veškeré vybavení včetně stojanů, nevěděl jsem, jestli se smát, nebo plakat. Prut zajistil drátem, co na místě našel a gumou, která se mu válela v autě. Ovšem fungovalo to, tak to sem dávám jako inspiraci, jak si poradit, když necháte stojany doma, ale asi je to spíše pro pobavení, než seriózní rada 🙂

Číst článek

Trofejní sumec chycen v Poděbradech, měřil téměř 2,5 metru!

9.8. 2016 – Dnes v Poděbradech chycen obrovský trofejní sumec velký 2,46 metru. Informace přinesla TV Prima v hlavních zprávách.

Číst článek

Jak se stravovat na rybářské výpravě

Právě u vody bývá největší hlad. Tedy alespoň u mě to tak funguje, když dorazím k vodě, nahodím, uvelebím se v křesle a už mě kručí v břiše :). Pokud vyrážíme k vodě na krátké, jednodenní výpravy, není to problém, požádáme hodnou ženušku o vydatnou svačinku, naplníme termosku kávou, koupíme nealko pivko a hurá k vodě. Pokud nám manželka nefandí, nebo žádnou nemáme, prostě si koupíme bagetu na pumpě, kávu do kelímku a opět můžeme vyrazit. Ale jak jídlo řešit v momentě, kdy k vodě jedeme na více dnů?

Číst článek