Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Práva a povinnosti rybářské stráže – řešení přestupků rybářskou stráží

Práva, ale i povinnosti rybářské stráže jsou uvedeny v ustanovení zákona o rybářství. Rybářská stráž má právo kontrolovat v rozsahu uvedeném v jejím služebním průkaze, například, zda je lovící k lovu oprávněn, zda má platný rybářský lístek, platnou povolenku na příslušný revír a zda obecně dodržuje předpisy pro řádný výkon rybářského práva. Znamená to, že od osoby lovící ryby, ale také vodní organizmy, může rybářská stráž žádat průkaz totožnosti, například občanský průkaz, cestovní pas, povolení k pobytu, řidičský průkaz apod., dále rybářský lístek a povolenku k lovu.

Číst článek

Rybářská modlitba II.

Modlitbička za rybu, která ne a ne, zabrat …

Číst článek

Ryba na alobalu

Další z možností, jak si v kempu nebo u vody vystačit s málem. Stačí rošt, který poklademe na ohniště obložené kameny, na kterém si pak upečeme nebo ugrilujeme vše možné. Špekáčky, steaky či třeba rybí maso. Právě rybí maso se rádo na ohni rozpadá, můžeme však využít alobal a máme po starostech!

Číst článek

V létě chytáme kapry na hladině (a těsně pod ní)

Když se v letním období kapři vyhřívají těsně pod hladinou, nemusí to ještě znamenat, že tam také vyhledávají a přijímají potravu. V některých případech je skutečně nejvýš vyplašíme a záběru se nedočkáme. Ovšem jsou i dny, kdy se ryby skutečně přímo z hladiny nebo těsně pod ní intenzívně krmí, potom bychom měli zkusit vhodnou metodou některého z nich přelstít.

Číst článek