Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Pochlubte se úlovky hned po jejich chycení přímo od vody!

Je to jednoduché, pokud máte v mobilu Instagram a pokud ne, stačí si ho nahrát do mobilu nebo tabletu a pak již můžete posílat své fotografie od vody přímo k nám na web a také na náš profil na Instagramu. Ovšem je třeba k nahraným fotografiím připsat tag: „#rybarskyrozcestnik“! A nemáte-li instagram nebo dokonce chytrý mobil, nevadí! Nahrejte si Instagram na klasické PC!

Číst článek

Lov sumců pomocí vábničky

K tématice lovu sumců za pomocí vábničky již bylo napsáno stovky možná i tisíce řádků. Mě osobně lov za pomoci kousku dřeva baví, po letech strávených na sumcích, ze všeho nejvíce. Pokusím se vám poskytnout pár rad, jak sumíka přimět k tomu, aby vám zaútočil na vaši nástrahu.

Číst článek

27. června – Světový den rybářství

Světový den rybářství si připomínají právě 27. června všichni rybáři prostřednictvím svazu rybářů či rybářských sdruženích a to po celém světě! Rybáři tento den slaví většinou při setkáních, kde se zároveň pořádají i semináře, doprovodné kulturní programy a výstavy, přičemž snahou je upozornit na důležitost zachování světového rybolovu a hlavně podpořit jeho rozvoj.

Číst článek

Od 16 června do 31 prosince – povolený lov přívlačí nebo hlubinnou přívlačí na mimopstruhových revírech

Podle rybářského řádu období, ve kterém je povoleno chytání dravců přívlačí a to na všech svazových mimopstruhových vodách.

Číst článek

Květen – červen – červenec – srpen denní doba lovu ryb v mimopstruhovém rybářském revíru

Denní doba lovu ryb v mimopstruhovém rybářském revíru v měsíci květnu, červnu, červenci a srpnu je od 4 do 24 hodin.

Číst článek