Jednotlivé osolené porce kapra obalené v mouce, zprudka opečené na oleji, pak zapečené v troubě posypané mletou červenou paprikou, cibulí a žampióny, mírně podlité rybím vývarem a přelité smetanou.
2 náročnost
30 minut
Zapečený kapr se žampiony
1 kg naporcovaného kapra
200 g zakysané smetany
200 g žampionů
2 ks červené cibule
mletá červená paprika
rybí vývar na podlití
hladká mouka
kmín
olej
sůl
Příprava
Porce kapra osolíme, poprášíme hladkou moukou, z obou stran opečeme na oleji do zlatova
Opečené kousky ryby vložíme do pekáče nebo zapékací mísy, posypeme červenou paprikou, kolečky cibule, plátky žampionů, podlijeme trochou rybího vývaru, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C
Smetanu rozmícháme s hladkou moukou, přelijeme rybu a necháme 15 minut v troubě zapéct
Na talíři porce kapra přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou, podáváme například s vařenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Buď na grilovací pínvi nebo na roštu grilu opečené plátky tuňáka ochucené solí a pepřem, potřené olivovým olejem, servírované potřené marinádou z olivového oleje, nasekané petrželky a chilli papričky.
Recept ze švédské kuchyně, kde jsou sledi velmi oblíbení. Jde o špalíky sleďů zapečené v troubě posypané nakrájenými rajčaty a proužky cibule, přelité ochuceným rajským protlakem.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.