Tandoori je indická omáčka, ale i název pro hliněnou pec, ve které se kusy masa, například drůbeže či ryb, pečou naložené v pikantní marinádě. Tresku naloženou v tandoori marinádě, v našich podmínkách, úspěšně upečeme pod grilem v troubě nebo také na venkovním grilu na dřeveném uhlí.
1 náročnost
45 minut
+ doba odležení marinády
Treska tandoori
1 kg tresky
Na marinádu:
150 g bílého jogurtu
1 lžíce rajčatové protlaku
1 lžička koření garam masala
1 lžička červené mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky kurkumy
2 ks stroužky česneku
podle chuti chilli
Ostatní:
opečené plátky bagety a listy salátu k podávání
Příprava
Bílý jogurt promícháme s utřeným česnekem, rajským protlakem, přidáme všechny druhy koření, důkladně promícháme
Marinádou potřeme porce ryby a necháme v lednici nejlépe přes noc rozležet
Marinované rybí porce vkládáme pod gril a grilujeme v troubě 5 minut z každé strany
Grilovanou rybu podáváme na listech salátu, obložíme proužky papriky, jako přílohu zvolíme třeba opečené plátky bagety potřené bylinkovým máslem.
Doporučení
S úspěchem můžeme do marinády naložit a použít i jiný druh mořské nebo sladkovodní ryby.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Česká mlékárna Hollandia Karlovy Vary a juniorský (16-24 let) národní tým Asociace kuchařů a cukrářů připravil tento recept na rybí polévku z tresky, rybího nebo zeleninového vývaru, zeleniny… Kuchař: Martin Zábojník
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!