Rybářský rozcestník

Treska tandoori

Tandoori je indická omáčka, ale i název pro hliněnou pec, ve které se kusy masa, například drůbeže či ryb, pečou naložené v pikantní marinádě. Tresku naloženou v tandoori marinádě, v našich podmínkách, úspěšně upečeme pod grilem v troubě nebo také na venkovním grilu na dřeveném uhlí.

1 náročnost
45 minut
+ doba odležení marinády  
Treska tandoori
  • 1 kg tresky
  • Na marinádu:
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce rajčatové protlaku
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1 lžička červené mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 ks stroužky česneku
  • podle chuti chilli
  • Ostatní:
  • opečené plátky bagety a listy salátu k podávání
  • Příprava

    1. Bílý jogurt promícháme s utřeným česnekem, rajským protlakem, přidáme všechny druhy koření, důkladně promícháme
    2. Marinádou potřeme porce ryby a necháme v lednici nejlépe přes noc rozležet
    3. Marinované rybí porce vkládáme pod gril a grilujeme v troubě 5 minut z každé strany
    4. Grilovanou rybu podáváme  na listech salátu, obložíme proužky papriky, jako přílohu zvolíme třeba opečené plátky bagety potřené bylinkovým máslem.

    Doporučení

    S úspěchem můžeme do marinády naložit a použít i jiný druh mořské nebo sladkovodní ryby.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!