Rybářský rozcestník

Sumec na zelenině

Citronem pokapané, pak odleželé filety ze sumce, upečené v troubě spolu s pokrájeno zeleninou, ochucené kořením a máslem.

2 náročnost
60 minut
+ doba odležení masa  
Sumec na zelenině
Sumec
  • 1 kg sumce
  • 2 ks rajčata
  • 1 ks menší cuketa
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks cibule
  • sušená petrželka
  • citronová šťáva
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa odstraníme kůži, kosti nařežeme, filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odpočinou
    2. Filety osušíme, přendáme do pekáče, posypeme sušenou petrželkou, opepříme, poklademe nakrájenou zeleninou, přidáme vločky másla a dáme péct do troruby vyhřáté na 190-200 °C na 45-50 minut
    3. Podáváme například s opečenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.