V klasickém trojobalu obalené rybí karbanátky, usmažené dozlatova, servírované v burger houskách ozdobené zeleninou, ochucené majonézou.
2 náročnost
40 minut
Smažený fish burger z kapra
Rozpis na 4 porce:
400 g filet z kaprá bez kostí
1 hrst jemně sekané petrželové natě
50 ml mléka
1 ks rohlík
čerstvě mletý černý pepř
sůl
olej na smažení
Na obalení:
250 g strouhanky
100 g hladké mouky
2 ks vejce
Ostatní:
4 ks burger bulky
4 ks listy salátu
2 ks kyselé okurky
1 ks rajče
1/2 ks cibule
majonéza
citronová šťáva
Příprava
Rohlík rozkrájíme na kostičky, ty pak navlhčíme mlékem
Rybí maso semeleme nebo nasekáme na jemno a smícháme s navlhčeným rohlíkem, vejcem, jemně usekanou petrželovou natí, směs osolíme a dochutíme pepřem
Z hmoty vytvarujeme 4 ks burgery, obalíme je v trojobalu, tedy nejprve je obalíme v mouce, pak v rozšlehaných, mírně osolených vejcích, nakonec ve strouhance
Smažíme pěkně dozlatova, z obou stran, ve větším množství dobře rozpáleného oleje
Rozřízneme bulky, v místě řezu je chvíli opékáme na sucho na pánvi
Spodní polovinu opečených bulek poklademe listem zeleného salátu, plátkem rajčete, kolečky cibule a okurky, na zeleninu položíme usmažený rybí karbanátek, ten pokapeme citronovou šťávou a přelijeme majonézou, dozdobíme zeleninou, zaklopíme a ihned podáváme.
Doporučení
Místo kapra lze použít i jiné ryby a to nejen sladkovodní, ale i mořské!
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!