Rybářský rozcestník

Sledi po sklenářsku (Glasmästaresill)

Oblíbená úprava slanečků, ale i čerstvých sleďů ve Skandinávii. Tento recept je varianta z vykuchaných mražených sleďů.

1 náročnost
60 minut
+ 2 dny rozležení  
Sledi po sklenářsku (Glasmästaresill)
SlediSledi
  • 500 g mražených vykuchaných sleďů
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • 2 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks kousek křenu
  • 1 ks kousek zázvoru
  • Na nálev:
  • 2 dl vody
  • 0,5 cl octa
  • 1 lžička cukru
  • 2 ks kuličky nového koření
  • 2 ks kuličky celého pepře
  • 1 ks bobkový list
  • Příprava

    1. Sleďům odstraníme hlavy a ocasy, rozevřeme, vyřízneme páteř, odstraníme zbylé kostičky, filety nakrájíme na 2-3 proužky
    2. Do nádoby, ve které budeme ryby nakládat, nasypeme na dno hořčičné semínko
    3. Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev, křen, zázvor na kolečka
    4. Vše vyskládáme ve vrstvách, které přiměřeně osolíme, skládáme třeba do misky, nebo sklenice
    5. Z uvedených surovin na nálev svaříme nálev, necháme vychladnout
    6. Studeným nálevem zalijeme směs v misce, přikryjeme víčkem a necháme v lednici 2 dny rozležet.

    Doporučení

    Podáváme s chlebem nebo pečivem. 

    Poznámka

    Nálev musí být opravdu studený, při nalití teplého nálevu by byly kousky sleďů rozbředlé. Použijeme-li slanečky, už pokrm nesolíme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!