Rybářský rozcestník

Rybí pljeskavica

Tradiční srbská pljeskavica se připravuje z jehněčího, vepřového a také hovězího masa. V Chorvatsku se můžete ovšem také setkat s rybí pljeskavicí či s kombinací rybího a vepřového masa. Rybí maso můžeme použít jakékoliv, vepřové maso je nejlepší prorostlé.

2 náročnost
55 minut
+ doba odležení  
Rybí pljeskavica
Rybí
  • 500 g rybího masa
  • 500 g vepřové krkovice
  • 1 ks červené masité papriky
  • 1 ks zelené masité papriky
  • 1 ks feferonka
  • pepř
  • sůl
  • K podávání:
  • cibule, zelenina a pečivo
  • Příprava

    1. Rybí maso zbavíme, kůže, kostí, umeleme společně s kostkami vepřového masa, paprikami a feferonkou
    2. Směs dochutíme pepřem, solí, důkladně propracujeme, umletou směs pak necháme alespoň 1 hodinu v lednici rozležet
    3. Vypracujeme malé tenké placičky, které pečeme na grilu, nebo v grilovací pánvi, pod grilem v troubě.

    Doporučení

    Plejskavicu podáváme s nasekanou cibulí, zeleninovou oblohou, pečivem nebo chlebem. K plejskavicím je výborný ajvar – pasta z paprik a lilků.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!