Recept z bulharské kuchyně. Takto lze upravit mořské i sladkovodní ryby. My jsem vyzkoušeli maso amura. Jedná se o porce rybího masa ugrilovaného pod grilem v troubě, filety pak servírované obložené podušenou zeleninou a ozdobené lžičkou jogurtu.
2 náročnost
40 minut
Ryba na bulharský způsob
600-800 g filetů z amura
150 g bílého jogurtu
2 ks stroužky česneku
2 ks rajčata
1 ks červené papriky
1 lžíce nasekané pažitky
citronová šťáva
pažitka
tymián
olej
sůl
Filety z amura osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout
Porce ryby vložíme pod gril v troubě, pokapeme olejem, upečeme do měkka
Na oleji podusíme nakrájenou papriku, oloupaná nakrájená rajčata, nadrobno nasekaný česnek do měkka, směs osolíme, dochutíme špetkou tymiánu
Upečené porce ryby potřeme zeleninovou směsí, ozdobíme lžící bílého jogurtu, posypeme pažitkou a podáváme třeba s hranolky.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Kalja, rybí ruská polévka, které se nejčastěji připravovala z candáta, nebo rybích odřezků. Pikantní chuť polévce dává lák z okurek, sušený estragon a čerstvý kopr. S názvem kalja se můžeme setkat i na Balkáně je to název rovněž pro polévku ale z jiných surovin. Bosenská kalja se připravuje z jehněčího, zelí a dalších surovin. Kalju vaří i v Chorvatsku, Dalmacii a Srbsku a to z hovězího masa.
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.