Pstruzi připravení podle tohoto jednoduchého receptu jsou skvělí. Nejlepší jsou opečení na pánvi hned ten den, co je chytneme, ale druhý den jsou také velice jedlí.
2 náročnost
30 minut
Pstruh na másle
Rozpis na 2 porce:
2 ks vykuchaného pstruha v celku i s hlavou
1-2 lžíce přepuštěného másla nebo kousek másla a kapku oleje
hrubozrnná sůl
kmín
voda
pepř
sůl
(případně oblíbené koření na ryby)
Příprava
Pod studenou tekoucí vodou omyté pstruhy usušíme, nasolíme je zevnitř i z venku hrubozrnnou solí, opepříme, okmínujeme, kdo má rád, ještě je posype trochou koření na ryby
Připravené pstruhy vložíme na pánev s dobře rozehřátým rozpuštěným máslem (nemáme-li přepuštěné máslo, stačí použít kousek másla a rozpustit ho na pánvi s kapkou slunečnicového oleje) a opékáme pozvolna pěkně dozlatova, poté otočíme a ryby opečeme i z druhé strany
Mírně podlijeme, zaklopíme poklicí a necháme ještě chvíli jen tak probublávat, pak zdroj tepla vypneme, pstruhy necháme zaklopené a vytáhneme je až, když je budeme servírovat.
Doporučení
Takto připravujeme pstruhy těsně před podáváním!
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.