Rybářský rozcestník

Pangasius na cibuli a rajčatech

V troubě upečené filety dochucené citrónem a solí, obložené kolečky rajčat, cibule a česneku, pokladené máslem.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odpočinutí okořeněného masa  
Pangasius na cibuli a rajčatech
Pangasius
  • 500 g filet z pangasiuse
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • citronová šťáva
  • máslo
  • mladý kopr
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety pokapeme citronovou šťávou osolíme a necháme 1 hodinku odpočinout
    2. Porce ryby dáme do pekáče, posypeme na jemno nasekaným koprem, poklademe kolečky cibule, plátky rajčat a česneku, opepříme
    3. Přidáme máslo a dáme péct na 15-20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C
    4. Upečenou rybu přendáme na talíře, ozdobíme lístky bazalky a podáváme s vařenými brambory.

    Doporučení

    Podobně lze připravit i filety z jiné ryby, jako z tresky, ze pstruha …

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.