Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1716 dalšíchOpečené filety pstruha servírované s pyrém z podušené dužiny dýně, fenyklu, cibule a vývaru.
Na půlky naporcovaný, vykuchaný a šupin, hlavy a ploutví zbavený kapr, potřený olejem, osolený hrubozrnnou solí, okmínovaný, posypaný pepřem a kořením na ryby nebo grilovacím kořením, nakonec opečený na roštu grilu.
Porce candáta podušené společně s cibulí, paprikou a slaninou doměkka.
I když je sumec hodně mastná ryba, dají se i z něho připravit fantastické řízky! Přes noc se musí filety ze sumce naložit do mléka, pak, po osušení, posypat kořením na ryby nebo grilovacím kořením a po dalších dvou hodinách teprve obalit v klasickém trojobalu a usmažit dozlatova, budou úžasné.
V sáčku vyrobeného z alobalu připravené kostky z rybích filet ochucené solí, pepřem a případně okurkovým nálevem, uvařené na venkovním ohni.
V troubě pečení pstruzi pokladení na bramborách obložených anglickou slaninou, houbami, pórkem a cibulí, zapečení přelití lečem.
Bílé ryby jsou často mezi rybáři považované za podřadné. Maso cejna, plotice, perlína, karasa, podoustve atd. je však velmi chutné, nevýhodou je velké množství svalových kůstek v jejich mase. Komu kosti nevadí, ten si však může třeba právě na ploticích moc a moc pochutnat.
V celku upečený kapr, vytřený hořčicí, naditý slaninou, cibulí a sýrem, zašitý, upečený v troubě doměkka.
V troubě upečené spolu s houbami filety ze pstruha, potřené nasekanými bylinkami, pokapané citronovou šťávou a olivovým olejem.
Maso z candáta i s kůží zprudka opečené na pánvi na oleji, v celku vložené na pečící papír na pekáč a dopečené doměkka, servírované spolu s kostičkami orestované zeleniny a opečenými plátky toustového chleba.