Rybářský rozcestník

Losos po mexicku

Plátky lososa marinované několik hodin v olivové marinádě ochucené kromě koření citronovou šťávou, česnekem a chilli papričkou, opečené na grilu, servírované na listech ledového salátu, ozdobené rajčaty a limetkou.

1 náročnost
15 minut
+ doba marinování  
Losos po mexicku
Losos
  • 800 g lososa (4 steaky po 200 g)
  • 4 ks rajčat
  • 1 ks ledový salát
  • 1 ks limetka
  • Na marinádu:
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks nadrcená chilli paprička
  • šťáva z 2 limetek
  • špetka mletého kmínu
  • špetka nového koření
  • skořice
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z uvedených surovin ušleháme ve skleničce marinádu
    2. Plátky lososa narovnáme do misky, potřeme marinádou, necháme 12 hodin marinovat v lednici
    3. Lososa rozložíme na gril, grilujeme z každé strany 4 minuty, během grilování potíráme marinádou
    4. Na talíř položíme list ledového salátu, na něj lososa, obložíme kousky rajčat, ozdobíme kolečkem limetky, podáváme třeba s pečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.