Plátky lososa marinované několik hodin v olivové marinádě ochucené kromě koření citronovou šťávou, česnekem a chilli papričkou, opečené na grilu, servírované na listech ledového salátu, ozdobené rajčaty a limetkou.
1 náročnost
15 minut
+ doba marinování
Losos po mexicku
800 g lososa (4 steaky po 200 g)
4 ks rajčat
1 ks ledový salát
1 ks limetka
Na marinádu:
4 lžíce olivového oleje
4 ks stroužky česneku
1 ks nadrcená chilli paprička
šťáva z 2 limetek
špetka mletého kmínu
špetka nového koření
skořice
pepř
sůl
Příprava
Z uvedených surovin ušleháme ve skleničce marinádu
Plátky lososa narovnáme do misky, potřeme marinádou, necháme 12 hodin marinovat v lednici
Lososa rozložíme na gril, grilujeme z každé strany 4 minuty, během grilování potíráme marinádou
Na talíř položíme list ledového salátu, na něj lososa, obložíme kousky rajčat, ozdobíme kolečkem limetky, podáváme třeba s pečenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.