Úprava našeho tradičního kapra na sicilský způsob, kde se takto připravují mořské ryby.
2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení
Kapr po sicilsku
Rozpis na 4 porce:
4 ks podkovy kapra (porce zhruba po 150 g)
1 ks vařené vejce
1 dl suchého bílého vína
150 g rajského protlaku
100 g vypeckovaných černých oliv
hrubozrnná mořská sůl
citronová šťáva
olivový olej
petrželka
tymián
cukr
Příprava
Podkovy z kapra pokapeme citronovou šťávou, posypeme solí a 1 hodinu necháme odležet
Porce ryby osušíme utěrkou a zprudka opečeme z obou stran na olivovém oleji v prostorné pánvi
Do pánve dále přidáme rajský protlak, bílé víno, rozpůlené olivy okořeníme tymiánem, solí, cukrem, citronovou šťávou, dusíme pod pokličkou na mírném plameni 15 minut
Vyjmeme podkovy z pánve, rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným vejcem a nasekanou petrželkou.
Doporučení
Vhodná příloha jsou například v troubě pečené brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Dnes je jen málo příležitostí jak si opatřit čerstvé raky. Raci, za dob minulých tolik oblíbení, jsou dnes v českých vodách přísně chránění. Můžete ale sehnat račí ocásky nakládané nebo mít štěstí na raky mražené z míst, kde ještě nezaznamenali jejich radikální úbytek jako u nás.
V oleji naložené rybí maso, skvělá konzerva na zimu. Dá se jíst jen tak, nebo dobře poslouží jako polotovar na další zpracování, například na obložení pizzy, na pomazánku apod.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!