Jeden ze skvělých receptů studené kuchyně na filety z karpa obalené v ochucené mouce, opečené na oleji a pak marinované v pikantním nálevu z octa, cukru, mrkve, koření …
2 náročnost
45 minut
+ doba naložení
Kapr nakládaný ve sladkokyselém nálevu
600-800 g podkov z kapra
1 lžíce červené mleté papriky
drcený kmín
olej
sůl
Na nálev:
5 dl pitné vody
1,5 dl octa
1 lžíce cukru
1 lžíce nasekané petrželky
1/2 lžíce soli
4 ks kuličky nového koření
4 ks celé pepře
1 ks bobkový list
1 ks kousek feferonky
1 ks kousek celeru
1 ks mrkev
1 ks cibule
1/2 ks citrónu
špetka tymiánu
Příprava
Podkovy kapra stáhneme z kůže, rozpůlíme na polovinu, odstraníme žeberní kosti, osolíme, okmínujeme
Mouku promícháme s červenou paprikou, ve které obalíme proužky kapra, ty osmažíme na oleji, z obou stran, do zlatova, pek je necháme vychladnout
Z uvedených surovin na nálev uvaříme nálev, vaříme, pokud mrkev a celer nezměkne zhruba 10-12 minut, necháme vychladnout
Osmažené, prochladlé kousky rybího masa narovnáme do skleněné mísy a přelijeme nálevem, necháme v lednici 24 hodin marinovat
Nakládaného kapra rozložíme na talířky, z nálevu odstraníme koření, přelijeme nálevem se zeleninou a podáváme s chlebem nebo pečivem.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!