Rybářský rozcestník

Halászlé

Maďarská rybí polévka, která má řadu obměn. Někde se vaří z více druhů ryb, nesmí chybět štika, kapr úhoř, jinde se do polévky přidávají rajčata a jako zavářka krupicové noky. Tento recept je na halászlé pouze z kapřího masa.

2 náročnost
70 minut
Halászlé
  • 1-1,5 kg vykuchaného kapra + hlava, ocas a páteř
  • 2 ks červené papriky
  • 2 ks cibule
  • 0,3 l zakysané smetany
  • červená mletá paprika
  • celý pepř i mletý pepř
  • hladká mouka
  • máslo
  • ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Z kapra vyřežeme menší kousky masa bez kostí, obalíme v hladké mouce, opečeme na másle a dáme stranou
    2. Zbytek ryby, hlavu, páteř, ocas nakrájíme a dáme vařit, přidáme celou cibuli, 2 lžíce octa, sůl a 6 zrnek celého pepře, když je maso měkké, vývar scedíme, z uvařeného masa odstraníme drobné kůstky a dáme stranou
    3. Cibuli nakrájíme na kostičky, papriku na proužky a na másle osmahneme, zalijeme scezeným rybím vývarem, přidáme červenou mletou papriku, mletý pepř a vaříme 5-10 minut, než zelenina změkne, pak zmírníme oheň a polévku zalijeme zakysanou smetanou
    4. Nakonec do polévky vložíme obrané rybí maso z vývaru
    5. Polévku nalijeme do talířů, přidáme opečené kousky masa a podáváme.

    Poznámka

    Recept i s fotkou nám poslal Dalibor Maroune

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.