Na lůžku z baby salátu servírované porce tresky zprudka opečené na pánvi na tuku, ochucené citronovým pepřem, kmínem a solí.
1. Filety necháme rozmrznout, pečlivě osušíme papírovou utěrkou a posypeme solí a kořením
2. Na rozpáleném tuku (oleji a másle) opečeme z obou stran, z každé cca 5 minut
3. Opečené porce ryby servírujeme pokladené na lůžku z byby salátu, podáváme například s vařenými brambory omaštěnými rozpuštěným máslem.
Příprava baby špenátu:
1. Špenát propláchneme vodou a v sítku necháme okapat
2. V pánvi rozehřejeme tuk, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme rozvonět
3. Přidáme špenát a necháme zavadnout cca 3 minuty, osolíme a opepříme.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová