Rybářský rozcestník

Cejn na zázvoru a kari

Cejn má sice více svalových kůstek, ale maso je chutné, jemné chuti … takto připravený, tedy opečený na másle obalený v pikantním těstíčku, servírovaný se zeleninou orestovanou ve výpeku, je opravdu moc dobrý!

2 náročnost
40 minut
Cejn na zázvoru a kari
  • 1 ks (1,5 kg) velký cejn
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks vejce
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce škrobu (Solamyl)
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 lžička kari
  • 5 cl bílého vína
  • worchestr
  • máslo
  • pepř
  • olej
  • sůl
    1. Vykuchanou, šupin zbavenou rybu, opláchneme, odstraníme ploutve, hlavu, ocas, podélně rozřízneme, od hlavy k ocasu na polovinu, rozkrojíme na 4 porce, osolíme
    2. Vejce vidličkou rozšleháme s kari, zázvorem, utřeným česnekem, přilijeme víno, přidáme škrob, vymícháme hladké hustší těstíčko
    3. Porce ryby osušíme ubrouskem, namočíme z obou stran do těstíčka, opečeme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatova
    4. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli a papriky, zjemníme lžičkou másla, osolíme, opepříme, zakápneme worchestrem, dusíme do měkka
    5. Porce ryby na talířích poklademe zeleninovou směsí, podáváme například s bramborovou kaší.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!