Rybářský rozcestník

Bádenský kapr

Rychlý, jednoduchý a přitom chutný recept na úpravu kapra z německé kuchyně. Jde o ochucené porce kapra obalené v mouce, pak podušené podlité bílým vínem, servírované posypané směsí strouhaného celeru a křenu, ozdobené vejci a paprikou.

2 náročnost
30 minut
Bádenský kapr
  • 1 kg naporcovaného kapra
  • 100 g celeru
  • 50 g křenu
  • 1 dl bílého vína
  • 2 ks uvařená vejce
  • hladká mouka
  • ledový salát
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, okmínujeme, lehce opepříme a obalíme v hladké mouce
    2. Opečeme z obou stran na másle do zlatova, pak podlijeme vínem, dusíme 5 minut za občasného polévání šťávou
    3. Hotové porce ryby položíme na talíři na listy salátu, posypeme směsí strouhaného celeru a křenu a drobně nasekanými vejci, ozdobíme proužky papriky.

    Doporučení

    Podáváme nejlépe s opečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!