Rybářský rozcestník

Kostky filé z tresky na másle a bylinkách

Další recept na kostky filé z tresky. Jde o filé potřené bylinkovou marinádou, pak opečené na másle.

1 náročnost
20 minut
Kostky filé z tresky na másle a bylinkách
  • 600-800 g kostky filé z tresky (lze nahradit i jjiným druhem filé)
  • 1 hrst bylinek (petrželka, bazalka, tymián ...)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 1/8 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 ks větší stroužek česneku
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • drcený kmín
  • bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Kostky filé osolíme, okořeníme pepřem
    2. Povolené máslo smícháme s nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a utřeným česnekem
    3. Filé potřeme bylinkovou marinádou a necháme chvíli odležet
    4. Opečeme na rozehřátém oleji, z obou stran, pěkně dozlatova.

    Doporučení

    Podobně lze připravit i čerstvé filety ryb!

    Poznámka

    Autorka fotografie: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!