Rybářský rozcestník

Jansikův uzel

Velmi spolehlivý uzel s vynikající pevností, který můžeme použít i na ty největší háčky s očky, na obratlíky o velké nosnosti a pod., prostě všude tam, kde se předpokládá, že bude vlasec velmi namáhaný. Hodí se i při použití pletenky nebo fluorcarbonu na veškerá očka, co na ně v rybařině natrefíme. Ovšem Jansikův uzel lze klidně použít i na jemné montáže! Díky své pevnosti skvěle drží i na velmi jemných vlascích.

Vlasec či pletenku provlékneme 2x očkem …

… obě vzniklé smyčky spolu s osovou částí vlasce (pletenky) 3x obtočí koncem vlasce …

… uzel navlhčíme, pak dotáhneme, přebytečný konec ustřihneme.

Nejčtenější články

Háček v prstě, či jiné části těla, jak ho dostat ven?

Nikomu háček v ruce, či jiné části těla, nepřeji, ani svému největšímu nepříteli. Ovšem i při velké obezřetnosti se někdy podaří si u vody nadělat pořádnou polízanici a to tehdy, když háček místo do nástrahy, si my, nebo naši kamarádi, pěkně zarazíme do prstu, nebo i jinam. Jak ho vytáhnout, když má protihrot? Tady je každá rada drahá!

Rybníky jsou špinavé, může za to vysoká rybí obsádka

Vysočina – Vodních ploch s křišťálově čistou vodou na Vysočině valem ubývá. Může za to podle mínění ekologů především intenzivní chov ryb. Možným řešením je vymezení rybníků určených výhradně ke koupání, v nichž by byla zavedena změna hospodaření …

Agresivní chování rybářů při kontrole RS

Tak co je moc, to je příliš! Chápu, že některým rybářům kontroly rybářské stráže vadí. Jiní mají vždy vše v pořádku a pokud nenarazí na človíčka, co si status RS vyložil nesprávně a chová se jako represivní a ne kontrolní složka, pak s kontrolami u vody nemají problém. Ovšem existuje i malá skupinka rádoby rybářů, kteří sice mají rybářský lístek, ale asi by ho mít neměli!

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím